Werkwijze

Ik houd van heldere communicatie en duidelijke teksten. Daarom bied ik je een gratis rekentool aan om een prijsberekening te maken voordat je een aanvraag voor tekstcorrectie en tekstredactie bij mij indient. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent!

Binnen de rekentool zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen, waaronder tekstsoort en type correctie. Hieronder vind je de uitleg van mijn werkwijze.

 

Tekstcorrectie:

Bij de optie ‘tekstcorrectie’ verbeter ik de spelling, de grammatica en de interpunctie van je tekst. Voor het corrigeren van teksten reken ik een scherp tarief van € 0,01 per woord (excl. btw). Het corrigeren van scripties en andere studiegerelateerde teksten is vrijgesteld van btw. In de rekentool wordt aan de hand van het aantal woorden direct berekend wat de kosten zijn voor het corrigeren van jouw tekst.

 

Tekstredactie:

Heb je ook behoefte aan controle en correctie van structuur en opbouw van je tekst? Kies dan voor ‘tekstredactie’. Bij deze optie…

      verbeter ik spelfouten, typfouten en grammaticale fouten;

      verbeter en plaats ik de juiste interpunctie (leestekens);

      controleer ik de zinsbouw (indien nodig bied ik opties voor alternatieve formuleringen);

      signaleer en markeer ik onduidelijkheden en onsamenhangende tekst.

 

Tarieven:

Voor de redactie van zakelijke teksten hanteer ik een tarief van € 0,028 per woord (excl. btw).

Voor de redactie van scripties reken ik met een tarief van € 0,018 per woord (vrijgesteld van btw). Bij scripties met meer dan 11.000 woorden hanteer ik een woordtarief van € 0,012 vanaf woord 11.001 en verder.

 

Document opsturen:

Na het invullen van de rekentool kun je direct een aanvraag indienen. Ik zal jouw aanvraag binnen 24 uur in behandeling nemen, ook in het weekend. Ik neem per e-mail of telefoon contact met je op: we maken afspraken over de inhoud van jouw aanvraag.

Jij stuurt mij vervolgens jouw document en adres toe via Smash. Smash is een Europees platform voor het overdragen van bestanden conform de AVG-eisen. Je krijgt hiervoor van mij een link naar Smash en een wachtwoord, zodat jouw documenten veilig kunnen worden verstuurd. Jouw adres heb ik nodig om aan de factuureisen van de Belastingdienst te kunnen voldoen. Al jouw gegevens worden na 14 dagen automatisch van Smash verwijderd. Meer informatie over Smash kun je hier lezen.

 

Aan de slag:

Ik controleer na ontvangst van jouw document(en) of de prijsberekening klopt met de inhoud van het correctiewerk en ik stuur je vervolgens een factuur en een geheimhoudingsverklaring. De betaling dient vooraf te geschieden. Zodra ik de betaling heb ontvangen, dit kan al binnen één werkdag, ga ik voor je aan de slag.

Je kunt ervoor kiezen om de tekst compleet verbeterd aangeleverd te krijgen of met een correctiedocument erbij, waarin je kunt zien hoe ik jouw tekst heb aangepast of welke suggesties ik voor jouw tekst heb (als je ‘tekstredactie’ hebt aangevinkt). Jouw gecorrigeerde document(en) stuur ik via Smash weer naar jou terug voor of op de gewenste leverdatum.

Uiteraard ga ik vertrouwelijk met jouw gegevens en documenten om. Nadat de tekstcorrectie en tekstredactie door mij zijn afgerond zal ik al jouw documenten verwijderen. Voor het bewaren van jouw contactgegevens geldt de wettelijke bewaartermijn. Zie hiervoor ook mijn privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Aan de online prijsberekening voor tekstcorrectie en tekstredactie kunnen geen rechten worden ontleend: de genoemde prijzen zijn een indicatie. Het kan voorkomen dat in specifieke gevallen de prijs van het correctiewerk zal moeten worden aangepast. Dit laat ik jou uiteraard zo snel mogelijk weten en je bent dan vrij om de aanvraag te annuleren. De prijzen worden exclusief 21% btw weergegeven. Het corrigeren van scripties en andere studiegerelateerde teksten is vrijgesteld van btw.

Maak een gratis prijsberekening en plaats direct een aanvraag.
Ik neem binnen 24 uur persoonlijk contact met je op.

Taalinzicht © 2020 | Privacyverklaring | Algemene voorwaardeninstagram tekstcorrectie en tekstredactie website: opoogenoor.nl